Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Informatiebijeenkomst voor geotechnisch adviseurs over Dijkbezwijkproef Leendert de Boerspolder

Terug
Locatie
Contactpersoon
Ludolph Wentholt
Doelgroep
Datum
08-10-2015 tot --

In de Leendert de Boerspolder, een polder van het hoogheemraadschap van Rijnland, wordt een bijzondere dijkbezwijkproef uitgevoerd. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over de actuele sterkte van veendijken; het onder water zetten van een polder gebeurt immers niet elke dag! In oktober vindt het hoogtepunt van het onderzoek plaats: het gecontroleerd laten bezwijken van de kade. Het draagvlak voor deze unieke proef bij waterschappen en provincies is groot. Drie provincies, acht waterschappen en STOWA dragen bij aan deze bezwijkproef.

De initiatiefnemers van de proef willen geotechnisch adviseurs van de waterschappen op donderdag 8 oktober aanstaande graag laten zien wat we verwachten te leren van deze dijkbezwijkproef in de Leendert de Boerspolder. U bent van harte uitgenodigd op de Koningin Julianaboot voor het programma over de dijkbezwijkproef Leendert de Boerspolder. De boot vertrekt vanaf Einde Sotaweg (aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer) in  Roelofarendsveen om 13.30 uur. U kunt vanaf 13.00 opstappen. De boot meert om 15:30 uur weer aan.

Achtergrond

STOWA, het kenniscentrum van regionale waterbeheerders in Nederland, heeft tot doel de kennis van regionale keringen te vergroten en daarmee de veiligheid te verbeteren. Zo heeft er de afgelopen jaren veel onderzoek plaatsgevonden met betrekking tot veendijken en de sterkte van deze dijken. In overleg met waterschappen en provincies is geconcludeerd dat naast dit onderzoek er nu vooral behoefte is om de opgedane kennis in de praktijk te toetsen.? Als eigenaar van het gebied stelt Rijnland de kade van de Leendert de Boerspolder beschikbaar voor deze bezwijkproef. Daarnaast bieden STOWA en Rijnland marktpartijen en kennisinstituten de mogelijkheid hun producten te verbeteren en kennis op te doen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat alle andere betrokken partijen zich kunnen ontwikkelen en er in de toekomst nog beter voor droge voeten kan worden gezorgd. Stichting IJkdijk is trekker van een aantal deelprojecten binnen de bezwijkproef en verzorgt een onderdeel van het programma.

Doelgroep
Geotechnische adviseurs van waterschappen.

Meer informatie en aanmelden
U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor deze bijeenkomst. Meer weten over deze proef? Kijk op de speciale themasite over de dijkbezwijkproef.
 

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u direct aan voor onze digitale nieuwsbrief rechtsboven op onze homepage.