Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Symposium Leendert de Boerspolder: hoe sterk zijn onze veenkaden werkelijk?

Terug
Locatie
Contactpersoon
Ludolph Wentholt
Doelgroep
Datum
06-04-2016 tot --

Op woensdag 6 april 2016 organiseren het hoogheemraadschap van Rijnland en STOWA samen met FloodControl IJkdijk het Leendert de Boerspolder symposium. Dit symposium staat geheel in het teken van de unieke dijkbezwijkproef die in oktober 2015 bij de Leendert de Boerspolder is uitgevoerd. De proef met een kleidijk op veen biedt onderzoekers de kans meer te weten te komen over de actuele sterkte van dit soort dijken. Dit kan waterschappen helpen de veiligheid van dit type dijk te vergroten en tegelijk onnodige kosten voor verbetering te voorkomen. Het symposium is erop ingericht de opgedane kennis en ervaringen van de proef te delen en met elkaar te bespreken.

Het ochtendprogramma bestaat uit diverse workshops. Hierin wordt gesproken over bewezen sterkte en de diverse toegepaste innovatieve meettechnieken. Tijdens het middagprogramma gaan we dieper in op de onderzoeksvragen die de waterschappen hebben gesteld en wat dit heeft opgeleverd. De toepassing van de ontwikkelde kennis in de praktijk komt ook aan bod. Daarnaast wordt de noodzaak van stresstesten belicht. Tevens is er gedurende de dag een bedrijvenmarkt waar de betrokken organisaties zich presenteren.

Bedrijvenmarkt

Tijdens het symposium biedt STOWA partners en betrokken partijen de mogelijkheid zich met een stand te presenteren op een bedrijvenmarkt.

Meer informatie

Het Leendert de Boerspolder symposium begint om 09.30 uur en duurt tot omstreeks 16.30 uur. De dag is geheel verzorgd inclusief koffie, thee, frisdrank, lunch en afsluitende borrel. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie over de proef, de kennisdag en het actuele programma op www.leendertdeboerspolder.nl Voor specifieke vragen kunt u een mail sturen naar Jet Gerssen van STOWA

Let op: Op donderdag 7 april vindt in Burgers Zoo de Kennisdag Inspectie Waterkeringen plaats. Beide dagen staan inhoudelijk los van elkaar. Uiteraard bent u op beide dagen van harte welkom!